about

ABOUT LAST EXPO….. (MEI 2022) :

“DEAR TO EVERY SEA”

Vanuit het donkere heelal is de aarde, met haar zeeën, haar bergen en haar woestijnen een lichtgevend klein blauw bolletje, even kwetsbaar als de mens. Nog nooit is bewustwording zo zeer in zwang, en ik wou absoluut inhaken met een project met een duidelijke missie en een boeiend portée.

“Dear to every Sea” werd een liefdesverhaal. Tussen mij en de zee. En ik heb het in een kunstproject gevlochten om het naar de mensen te brengen. 

Acuut en dwingend volgden de beelden zich in mij op. Thema “de Noordzee 2050”. Als we niet met z’n allen nog beter ons best gaan doen. Aan fantasieën geen gebrek. In mijn perceptie was plastic in de zee anno 2050 niet langer giftig, echter het had een hallucinant transformerend vermogen. Ik zag bizar geworden zeewezens, excentrieke onderwatervogels, tureluute schrimps, kaduke zeebodems, dramatische zeemeeuwen, paffe kwallen, reuzevogels groter dan een vliegtuig, …..en er waren bontgekleurde zonnebaders…. op anderhalve meter…

In deze mindset ontstond mijn derde “Art against Sea pollution” project.

Ik ging er sterk geagiteerd en met blote handen en plamuurmessen tegenaan, met snelle en kordate bewegingen ging ik grote doeken te lijf. Ogenschijnlijk minder beheerst. Beelden kwamen als vanzelf rond mijn beoogde thema cirkelen. Ik liet het gewoon ontstaan. Het zijn de materialen die mij meenemen in een heus intuïtief proces en esthetiek hoeft niet altijd centraal te staan, ik hou vooral van expressie, van grenzen overschrijden, over drempels stappen. Maar het is niet gemakkelijk, de lijnen en de vlakken kunnen alle richtingen uitgaan. Gelukkig word ik niet meer omver geblazen door de eerste de beste twijfel. Pas nadien neem ik het over en geef ik gestalte.  inmiddels ken ik de weerbarstigheid van de materie wel maar alsnog geraak ik soms verbijsterd…. maar gelukkig nog vaker dankbaar verwonderd. Over wat in zo’n proces ontstaat….

WELKOM OP MIJN SITE!

Van harte,